Dromen • Sara Zonneveldt

dromen4

Auteur: Sara Zonneveldt

Uitgeverij: Best of YA (Unieboek | Het Spectrum)

ISBN: 9789000347247

Pagina’s: 272

Prijs: 15 EUR

Samenvatting:

Er is één ding dat Lucy het allerliefst wil en dat is de wereld rondreizen.
Er is één ding dat Lucy’s ouders het allerliefst willen en dat is dat Lucy hun café overneemt.
Er is één ding dat zeker is en dat is dat een anonieme brief Lucy’s hele leven op zijn kop zet.

In zijn brief moedigt de schrijver Lucy aan om haar dromen waar te maken. Samen met haar beste vriendin Karen besluit ze hem te gaan zoeken. En dan zijn er ondertussen ook nog leuke jongens, feestjes en lijken haar ouders iets voor haar achter te houden…

Mijn mening: 5/10

Ik sta wel open voor boeken van eigen bodem, maar ergens stelde dit verhaal mij toch een beetje teleur. Al vanaf het begin had de auteur mij niet volledig in haar greep. Gelukkig geef ik een boek graag het voordeel van de twijfel, want ik heb al vaker een boek geweldig gevonden terwijl het begin nogal bagger was. Jammer genoeg was er deze keer niet echt een hoogtepunt. De acties waren nogal geforceerd geschreven in het type van: “Ik stond op en liep naar de keuken. In de keuken nam ik water voor de thee. Daarna wachtte ik tot die warm was.” Alles verliep nogal mechanisch en er was dus niet veel plaats voor beschrijving. Daarbij komt dan ook nog eens dat ik vaak niet door had wie wat zei in het verhaal omdat de dialogen zonder veel emotie werden gebracht.

Het verhaal speelt zich ook af op maar enkele dagen van de zomervakantie, dus verliep het boek nogal traag en dat terwijl de acties net zeer snel waren. Het was bijna of ze in één dag tijd verliefd was geworden op iemand die ze niet kende en er meteen een romance mee aanging. Het plaatje klopte gewoon niet helemaal. Ik geloof best in liefde op het eerste gezicht, maar de “waarom” is me volledig ontgaan in dit verhaal. De romance vond ik daarbij ook behoorlijk geforceerd, al smolt ik wel bij de volgende quote:

“De wereld kan ik je nu niet geven, maar Nederland kan ik je wel laten zien.”

– Dromen, Sara Zonneveldt

Na een ontmoeting met Sara werd mij al snel duidelijk waarom ik de feeling die ik over hun ontmoeting had niet meteen kon plaatsen. In Nederland is het volkomen normaal om vrienden te worden door een avondje stappen, terwijl de inwoners van België het net iets rustiger aandoen.

Het was dus een behoorlijk rommelige bedoening in mijn ogen. Het hoofdverhaal ontging mij een beetje in dit verhaal. Ik vond het dus niet zo’n geslaagde aankoop, maar spijt heb ik er zeker niet van. Sara Zonneveldt is een zeer leuke jongedame waar potentieel in zit. Ik kijk dus zeker uit naar de evolutie die ze zal maken. Het is heel wat om op je 15e al een boek uit te brengen, dus daar verdient ze zeker een bravo voor.

sromen3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s