Tweedehands Vleugels • Vanessa Gerrits

14333039_1171171716254282_6332902173592890943_nAuteur: Vanessa Gerrits

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

ISBN: 9789462661783

Pagina’s: 330

Prijs: 17.95 EUR

Samenvatting:
Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy.

Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen …

Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel …

Mijn mening: 8/10

Ik ga eerlijk zijn, ik werd niet meteen warm toen ik de beschrijving langs de achterkant van het boek las, maar dankzij de Dear Book Nerd Book Club ben ik toch aan het boek begonnen. En wow, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Meestal sta ik niet te springen bij verhalen die uit twee standpunten geschreven worden, maar hier was de afwisseling perfect. Het verhaal ging niet verloren tijdens de p.o.v.-wissel en je kreeg de kans een beter beeld te vormen van de twee personages.

Tweedehands Vleugels is de perfecte combinatie tussen verboden liefde en avontuur. En laat verboden liefde nu net mijn weak spot zijn. Ik zwijmelde al snel weg bij elk romantisch momentje tussen deze twee tortelduifjes en Max was zeker weten mijn nieuw oogsnoepje geworden. Jammer genoeg brokkelde het perfecte beeld van mijn nieuwe Adonis wel een beetje uiteen toen ik de cover zag van Zilveren Vleugels, maar dat zijn zorgen voor later.

Ik was een beetje bang dat Tweedehands Vleugels net Twilight in een vernieuwd jasje zou zijn en bijgevolg mij snel zou vervelen, maar niks was minder waar. Door de originele wezens die Gerrits heeft gebruikt, verveelde het boek mij geen enkel moment. Integendeel tijdens het lezen, werd mijn vragenlijst steeds maar langer en sloeg ik vol enthousiasme elke bladzijde om, op zoek naar de passende antwoorden, al kreeg ik die niet altijd. Gerrits je kan maar beter je best doen in boek 2!

Meestal heb ik er problemen mee hoe mensen veranderen door de liefde in boeken, maar de verandering die Lucy onderging, was alles behalve storend. Ze werd niet afhankelijk van de liefde, maar bloeide open en leerde zichzelf eindelijk kennen. Ik had ook niet het gevoel dat Max voor deze veranderingen zorgde, maar eerder J.J.. Ik had de indruk dat J.J. het gevoel had dat hij voor Lucy hoorde te zorgen en daarom beslissingen in haar plaats hoorde te nemen. Elke keer dat hij in beeld kwam, stoorde ik me daar immens aan. Hij maakte van Lucy een persoon die ze niet hoorde te zijn. Ik hoop dan ook van uit de grond van mijn hart dat zijn stoten uit dit boek geen gevolgen zullen hebben in Zilveren Vleugels.

Wat ik echt helemaal geweldig vond aan het boek is dat je als Belg duidelijk door hebt dat het verhaal zich situeert op eigen bodem. Eindelijk eens geen verhaal waar enkel de Verenigde Staten het enige land is dat niet is verwoest. 100 % genieten!

Ten slotte vond ik dat het einde helemaal niet door de beugel kon. Hoe gemeen van Gerrits om mij zo op mijn honger te laten zitten. Hoe kan je nu zoiets met Max doen zonder enige hint te geven over wat de gevolgen van zijn aanval zijn? Ik hoop dat er niks ernstigs met mijn nieuwe liefde zal gebeuren, want anders krijg ik waarschijnlijk een zenuwinzinking. Ik had zo met Max te doen, dat ik geen oog had voor het epiloog. Doe mijn honeypie alsjeblieft geen pijn in Zilveren Vleugels!?!

Tweedehands Vleugels is zeker een aanrader en ik kijk alvast uit naar deel 2!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s