Siren • Kiera Cass

img_20161204_133312Auteur: Kiera Cass

Uitgeverij: Van Goor

ISBN: 9789000353149

Pagina’s: 256

Prijs: 15.00 EUR

Samenvatting:
Jaren geleden werd Kahlen door de Oceaan gered toen ze bijna verdronk. In ruil voor haar leven, is ze sinds die tijd een sirene; ze gebruikt haar stem om ontelbare vreemdelingen de diepte in te lokken. Ook al kan één woord uit Kahlens mond dodelijk zijn, toch besteedt ze haar tijd het liefste aan land, waar ze kijkt naar de mensen en verlangt naar de dag waarop ze weer mag spreken en lachen.

Kahlen ondergaat haar vonnis in eenzaamheid… tot ze Akinli ontmoet. Hij is knap, zorgzaam en aardig. Akinli is alles waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Ze kan niet met hem praten, maar toch ontstaat er iets wat ze allebei niet kunnen ontkennen.

Verliefd worden op een mens breekt alle regels van de Oceaan. Maar voor de eerste keer in een leven waarin ze zich altijd aan de regels hield, is ze vastbesloten om haar hart te volgen.

Mijn mening: 9/10

Toen ik het boek uit de rekken nam in de boekenwinkel was ik niet geheel overtuigd of ik het al dan niet wou lezen. De achterflap vond ik nogal slapjes, maar het is en blijft Kiera Cass, dus het boek moest toch wel goed zijn … toch? Het was een behoorlijke dilemma, maar ik heb er toch voor gekozen om mijn ‘flappies’ op de toonbank te smijten en het boek te kopen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want het boek was geweldig!

Ik hoor je al denken, een sirene die verliefd wordt op een mens … *geeuw, geeuw* saai. Ik ga niet liegen, dat dacht ik ook. Mijn eerste vermoeden van dit boek was dat het een slap afkooksels van De Kleine Zeemeermin ging zijn, maar Kiera Cass heeft haar thema goed aangepakt. Er is geen sprake van vinnen of schelpen in het hele verhaal. De sirenes zijn gewone dames, met een vergiftigde stem.

Hoewel ik een zoetsappig liefdesverhaal had verwacht, ging dit boek over zoveel meer dan dat. Naast een romance tussen Akinli en Kahlen, wat trouwens een behoorlijk vreemde liefdesrelatie was, legt dit boek ook de nadruk op zusterliefde tussen de sirenes en een soort van ouderlijke liefde tussen de Oceaan en Kahlen.

Hoewel het liefdesverhaal niet echt op de voorgrond lag, hunkerde ik naar elke volgende pagina. Ik wou gewoon meer weten over de sirenen en de Oceaan. De Oceaan was veruit mijn favoriete karakter. Ze was duidelijk de slechterik in het verhaal, maar de manier waarop Cass dit heeft aangepakt was gewoon verrukkelijk. Het ene moment was ze de lieve moederfiguur voor haar sirenes, het andere moment was ze een grumpy verslindster die al het mooie uit de wereld weg zoog. De twee mooiste scenes in het verhaal hadden allebei met de Oceaan te maken. Ik vond het verrukkelijk hoe ze Akinli opeiste toen Kahlen haar stem gebruikte in zijn bijzijn. De Oceaan nam beslag op wat van haar was op een hongerige manier. Maar ze kon ook zo liefelijk zijn. Kahlen was duidelijk haar favoriet, haar alles. Het moet ontzettend moeilijk voor haar geweest zijn om het enige wat ze lief had te moeten afstaan aan iets wat voor haar nutteloos is. Ik kon bijna de pijn van de Oceaan voelen toen ze Kahlen moest opofferen.

Verder heb ik geen woorden voor hoe goed ik dit boek vond. Ik heb van elke pagina genoten. De schrijfstijl was leuk, het verloop was leuk, de karakters waren leuk. Ik vond het boek gewoon dik in orde. Als ik maar één woord zou mogen gebruiken om dit boek te beschrijven zou ik PERFECT zeggen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s