Sterrenstof • Krystal Sutherland

image2Auteur: Krystal Sutherland

Uitgeverij: Young & Awesome

ISBN: 9789025870652

Pagina’s: 247

Prijs: 15.00 EUR (+ gratis e-book)

Samenvatting:
Dit is absoluut geen verhaal over liefde op het eerste gezicht. Maar het is een liefdesverhaal. Nou ja… Min of meer.

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Mijn mening: 6/10

Ik ben iemand die de mening van anderen zeker waardeert, en als het dan nog eens over boeken gaat sta ik zeker altijd met een luisterend oor klaar. Met de tijd leer je ook wiens mening voor jou het meest van belang is. Toen ik van iedereen rondom me te horen kreeg dat ‘Sterrenstof het boek van het moment is’, was ik er helemaal klaar voor. Uitspraken zoals ’11/10′, ‘tranen in de ogen’ en ‘het béste boek ooit’ deden mijn interesse zeker aanwakkeren. Toen ik uitgenodigd werd voor een diner met niemand minder dan Sutherland zelf, was ik helemaal niet meer te houden en wou ik meteen aan het boek beginnen.

Maar je voelt hem waarschijnlijk al aankomen … Nope, dit boek is niks voor mij. Ik ga eerlijk toegeven, ik hou wel van typische tienerdrama. Al die fantasy is soms eens iets te veel voor mij, dus een gewoon liefdesverhaal tussen twee normale mensen kan ik best wel smaken. Zeker als je dan op de achterflap dingen leest zoals ‘dit is beslist geen verhaal over liefde op het eerste gezicht’ of ‘dit is min of meer een liefdesverhaal’, dan denk ik gelijk ‘yaaaaaaz drama, heerlijk!’. Maar Sterrenstof heeft me echt niet te pakken gekregen. Ik hou het meestal niet droog tijdens gevoelige scènes of zelf tijdens perfecte scènes, maar Sterrenstof heeft zelf geen tranen bij me opgeroepen. Ik weet zelf niet waar iedereen vochtig van werd. Ontbreekt mijn exemplaar dan een paar pagina’s of ben ik opeens een emotieloze kikker geworden?

Ik weet ook niet goed wat ik van de karakters moet denken. Ik snap best dat je tot over je oren verliefd kunt zijn en dat liefde ergens wel blind maakt, maar kom op, Henry zit er echt diep in. En met diep bedoel ik serieus diep. Ik snap niet dat je je dromen zo snel opgeeft voor een trien waar je geen hoogte van kan krijgen. En god, wat was Henry irritant. Moest iemand zich zo hevig in mijn richting pushen, dan had ik waarschijnlijk al snel een klacht ingediend wegens stalken. Sommigen noemen het misschien romantisch, ik noem het creepy.

En dan hebben we nog Grace. Die is echt helemaal wakko. Ergens neem ik het het arme kind niet kwalijk, maar wildvreemde mensen bij je thuis uitnodigen om er vervolgens autoritjes mee te doen, is nogal speciaal. De enige momenten waarop ik Grace leuk vond, was wanneer ze straalbezopen was omdat ze dan echt leek. Anders was ze gewoon een of andere maffe tiener waarvan ik zelf niet wist wat ik er van moest denken. Zegt genoeg, niet?

Kortom dit boek was niks voor mij. Het was wel op een fijne manier geschreven en de conversaties die de karakters via verschillende multimediakanalen hadden, was mooi uitgewerkt, maar voor de rest had ik totaal geen band met de karakters opgebouwd. In de fictieve wereld kan je nu eenmaal ook niet met iedereen vriendjes zijn. 😉

IMG_20161230_155756_978.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s