Eerste Leven • Gena Showalter

IMG_20170507_112932_949Auteur: Gena Showalter

Uitgeverij: HarperCollins

ISBN: 9789402723403

Pagina’s: 443

Prijs: 17.99 EUR

Samenvatting:
DOODGAAN IS NOG MAAR HET BEGIN…

Je Eerste leven is niet meer dan een generale repetitie voor het échte leven…
en dat begint pas ná je dood.

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)?
De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zeer aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nog iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

Mijn mening: 6/10

Toen ik begon in Eerste Leven dacht ik ‘DIT BOEK WORDT GEWELDIG’. In het begin gebeuren er conversaties binnen Troika en Myriad waardoor je als lezer al een streepje voor hebt op de personages binnen het boek. Iedere personage werd dus al met een korreltje zout genomen vanaf ze in het boek gelanceerd werden.

Hoewel ik het thema rond het boek geweldig vond, bleek het lezen toch iets minder aangenaam te zijn dan eerst gedacht. In het begin vlotten de hoofdstukken heel moeilijk. Ten zit in een instelling, en om eerlijk te zijn, was alles daar rondom behoorlijk saai. Iedere keer wanneer een hoofdstuk was afgelopen, was ik blij om iets anders te kunnen doen. Wanneer er dan eindelijk een beetje actie optrad, smeten ze twee jongens in het spel, die continu als twee honden om hetzelfde been aan het vechten waren. En natuurlijk liep degene die het meest agressief was met de prooi weg. Mijn beeld voor perfecte liefde wordt af en toe toch eens verwoest door de boeken van tegenwoordig. Wie mij ‘wijfie’ noemt, zal in ieder geval mijn hart niet voor zich winnen.

Een ergerpunt aan dit boek is de de eeuwige twijfel voor Ten. Gaat ze voor het perfecte tweede leven of kiest ze toch eerder voor de knappe jongen met lange wimpers? Tijdens het hele boek had ik het idee dat Tenley enkel maar aan het turven was tussen Troika en Myriad en haar keuze niet vanuit haar hart kon maken. Tenley lijkt mij dan ook helemaal het type die een keuze zou maken omwille van een jongen in plaats van met haar verstand.

Naar het einde toe, kwam er dan eindelijk wat schot in de zaak. De hoofdstukken gingen een stuk sneller en opeens keek ik uit naar het volgende deel. Omdat er soms een beetje van de hak op de tak werd gesprongen, was het soms wel een beetje verwarrend waar het verhaal opeens over ging. Zeker wanneer Ten in Vele Eindes terecht kwam, was ik even volledig de kluts kwijt. En gosh hoe vaak kan je doodgaan en weer tot leven komen?!? Dat aspect vond ik toch een beetje te veel van het goede.

Hoewel het eerste boek toch een struikelblok was op sommige momenten, geef ik het vervolg zeker een kans. De cover van Levensbloed is ontzettend intrigerend en ik vraag mij af hoe Tenley het evenwicht zal verstoren in het Tweede Leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s